Den här veckan har vi inte lagat speciellt mycket mat här hemma men däremot har vi ätit en hel del gott ute. Vi har haft picknick vid Näckrosdammen, varit på Cyrano och jag har dessutom varit på Unity och ätit mat och lyssnat på jazz. En fin vecka, helt klart!

I måndags gjorde vi falafel som vi åt i pitabröd med saltgurka, picklad rödkål, isbergssallad och två såser – en på tahini, yoghurt och pressad citron och en grön chilisås.

I tisdags var vi på Universeum på eftermiddagen och på väg hem smet vi inom Cyrano och åt deras provencalska pizza. Calle tog sin retro-favorit Roxanne med pesto och lufttorkad skinka, jag tog en med svamp, pesto och paprika.

I onsdags gick vi till Näckrosdammen och köpte med oss indiskt och hade picknick. Daal till mig, butter chicken till de andra. Papadoms, naan och pickles till samtliga.

I torsdags var jag ute och rullade hatt på Unity. Vi åt hummus med tomat och kaprisburrata med kampotpeppar och olivolja och en helt ljuvlig ostfondue. Till efterrätt åt vi chokladkräm med olivolja och havssalt.

I fredags åt vi pizza.

I lördags gjorde vi en gräddstuvad kantarelltoast till förrätt och till varmrätt åt vi Biff Rydberg.

Idag är det söndag och ikväll har vi ätit en lasagne med kantareller och pecorino. Till lasagnen hade vi en tomat- och löksallad.