Vi har en lugn vecka i stan. Jag jobbar, Calle och kidsen är lediga. På eftermiddagarna hittar vi på något – går på lekplats, besöker Universeum, skrotar på stan. På kvällen lägger jag Sigge och när jag gör det förbereder Clara något av det bästa hon vet. Fest. Då blandar hon dipp, ber Calle poppa popcorn och ställer fram sådant som hon vet att jag älskar (typ choklad). Sen ligger vi alla i en hög i soffan och kollar på film, spelar spel på hennes iPad eller bara pratar. Livet <3

Mat äter vi också. Mest ute den här veckan i och för sig, men för ett tag sedan gjorde vi de här kebabspetten vars recept jag hittade hos Jävligt Gott. Jag vek upp min smörgåsgrill som då blir en liten bordsgrill men det går såklart lika bra att grilla eller steka i stekpanna.

Turkiska kebabspett

10 stycken

1 paket Anamma formbar färs (850 g)

2 stora gula lökar

6 vitlöksklyftor

2,5 msk paprikapulver

2 dl hackad, slätbladig persilja

2 msk ljus sojasås

1 msk rapsolja

1-2 tsk pressad citron

nymald svartpeppar, salt

Tina färsen. skala den gula löken och riv grovt. Pressa ur vätskan och lägg löken i en stor bunke. Skala och riv vitlöken och blanda ihop med löken och resten av ingredienserna och smaka av med salt, nymald svartpeppar och citronjuice. Forma till avlånga, små biffar och grilla eller stek 3-4 minuter på varje sida tills de fått fin färg.