Min semester börjar gå mot sitt slut för den här gången och på måndag börjar jag jobba – i en vecka i alla fall, sen är jag ledig en vecka till innan verkligheten sätter igång lite mer på riktigt. Precis som vanligt tycker jag det ska bli skönt att börja jobba igen. Jag saknar mina rutiner, lite mer frekvent träning och inte minst mina kollegor och medarbetare. Hur har sommaren varit då? Den har varit bra. Kanske inte alltid så lugn som man hade önskat, men säg någon småbarnsförälder som har en lugn semester. Vi har varit ute med båten några gånger – tyvärr inte så mycket som vi hade önskat, dels på grund av den otroliga hettan vi hade de första veckorna, och dels på grund av ösregn, åska och stormar som har härjat den senaste veckan. Vi har ätit massor med god mat, och på kvällarna så har jag och Calles systerdotter Ester kollat Sagan om Ringen-trilogin (directors cut – evighetslånga med andra ord…) och ätit popcorn. Ungefär så.

Vi har varit i Skåne och hängt med min familj och hann med lata dagar hemma hos mamma och pappa och strandhäng, poolparty och middag hos min syster i Helsingborg. Frågar du Calle vilken dag som varit bäst ligger nog en av de dagarna bäst till för han, jag och min syster lämnade barnen hos mina föräldrar i gammelhuset i Helsingborg och turade Helsingborg/Helsingör. Kan vara en av mina favoritdagar den här sommaren också faktiskt, för jag hade glömt hur mysigt det är att sitta med en kall öl i handen på en båt som åker fram och tillbaka över Öresund. Kolla på havet, båtarna och vinka till Kronborg Slott.

Veckan som kommer ska vi passa på att ha lite hemester. Gå på Universeum, kanske ha picknick vid Röda Sten (om vädret tillåter…) och åka Paddan. Vad sista semesterveckan innehåller har jag ingen som helst aning om. Vädret får styra, helt enkelt. Nu ska jag väcka resten av familjen och se till att Calle fixar lite pannkakor. Vi har inte varit hemma på några veckor och kylskåpet ekar tomt men pannkakor – det kan man alltid få till frukost hemma hos oss haha. Idag ska vi till Helsingborg över dagen och fira min syster som har fyllt år. Det blir mysigt! Hoppas att ni har haft – eller har, snarare – en fin sommar.