Vi sitter på verandan på landet och tittar ut över världens regn- och åskoväder som har hängt i luften sedan lunch ungefär. Nu kom det – med besked, minst sagt. Jag ska inte klaga dock, vårt trädgårdsland (för att inte tala om gräsmattan…) längtar efter regn och egentligen jag med. Jag är evigt tacksam för de senaste veckornas värme och sol, men det behövs regn helt klart. Jag har en vecka kvar på den här delen av semestern, sen ska jag jobba en vecka innan jag går på en veckas ledighet till. Eftersemester brukar vi kalla det, och vanligtvis är vi i USA då men det är ju bara att glömma även det här året.

Den här sommaren har vi hunnit med en hel del drinkar, och på bilden ovan hade vi våra vänner Claës och Gunilla på besök. Bibbi hade gjort snittar och Calle bjöd på en French 77, en syrlig flädersmakande drink toppad med bubbel. Sommarens drink? Ja, kanske…

French 77

1 drink

3 cl Tanqueray gin

1,5 cl pressad citron

2 cl Saint Germain (fläderlikör)

0,5 cl sockerlag

champagne att toppa upp med

Skaka ordentligt med is, häll upp i väl kylda glas. Toppa med champagne och garnera med citronskal.