Herregud, vlken värme vi har haft den här veckan. Vi har pendlat mellan bryggan och huset, letat skugga och inte orkat med så mycket mer än det – förutom att vaccinera oss. Resten av gänget här har ju redan fått sina sprutor men i fredags var det min och Calles tur. I matväg då? Högt och lågt, en hel del kalla och ljumma rätter (av naturliga skäl…) och ett gäng svalkande drinkar.

I måndags åt vi puylinser med aubergine, småtomater och yoghurtGrillat kött, spetskål och paprika som tillbehör.

I tisdags var vi på havet hela dagen och när vi kom hem blev det snabbmat – skaldjur, baguette och majonnäs till de andra, chèvretoast med honung och pinjenötter till mig och Ester.

I onsdags var jag, Calle och Emma på Slussen och åt middag och lyssnade på Viktor Olsson. Till förrätt åt vi variation på rödbeta och till varmrätt valde vi lite olika – Calle tog sej, Emma åt hälleflundra och jag åt kornotto. Till efterrätt åt vi jordgubbssorbet.

I torsdags grillade vi fajitasPaprika och lök fick gå länge på gjutjärnsplattan, sen åt vi det i mjuka tortillas med guacamolesalsa molcajetegräddfil och riven cheddar.

I fredags åt vi pizza.

I lördags gjorde Emma en vietnamesisk sallad som vi åt med torsk/tofujordnötter och koriander.

Idag är det söndag och till middag ska vi grilla. Calle har marinerat en flat iron steak, men vad vi ska ha för vegetariskt alternativ till är ännu lite oklart. Kanske färsk majs om jag får tag på det, kanske tofu? Återkommer i frågan.