Igår kom vänner över på drink och tilltugg innan middagen och till Calles French 77 serverade vi bland annat några prästost- och hasselnötsfyllda smördegssnurror som var otroligt goda. De ska vi göra igen, helt klart! Och note to self – man måste inte alltid äta just ost innan middagen – tilltugg av annat slag kan vara riktigt trevligt det med… Haha. Plötsligt händer det, osv.

Vi hittade inte prästost i affären utan använde västerbottensost istället. Receptet kommer från Ica.

Prästostsnurror med hasselnötter

15 stycken

0,5 kruka persilja, fint hackad

1 dl rostade hasselnötter, grovt hackade

250 g färsk, kyld smördeg

2 dl riven prästost

salt, nymald svartpeppar

1 äggula

Rulla ut smördegen och fördela ost, persilja och nötter jämt på degen. Krydda med salt och nymald svartpeppar och rulla ihop från kortsidan och pensla skarven med äggula. Skär rullen i 1 cm tjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter och låt svalna något på galler.