I fredags stängde jag ner datorn, gömde undan den i garderoben (det är så man gör nu för tiden när man som jag arbetat hemma i över ett år…) och gick på fyra veckors semester. Helgen har spenderats på hemmaplan och vi har utforskat klippor och hav, varit ute och ätit och njutit av att planlöst skrota omkring i stan tillsammans med andra sommarfirare. Idag ska vi äta brunch på Burgersson/Breakfast Society och förhoppningsvis hinna en sväng till lekplatsen i Haga innan det enligt väderleksprognosen ska komma regn. Hoppas ni har haft en lika fin helg som vi har haft – här kommer veckans middagar sammanfattade, precis som alltid.

I måndags påbörjades operation kylskåps- och frysrens och vi fick ihop halloumitacos. Som tillbehör hade vi ett gäng grönsaker, bönor, mangosalsa och chipotlemajonnäs.

I tisdags var jag på efterlängtad MBT (!) i Vasaparken. Tema var sommar och jag hade med mig en ugnsrostad grönsakssoppa som serverades kyld och toppades med basilikaolja, och ett bröd med cheddar och färsk rosmarin. De andra hade med sig ett gäng goda sallader – en potatissallad med betor och feta, en med nektariner och burrata och en med halloumi och honungsrostade valnötter. Till efterrätt åt vi en mandelkaka med jordgubbar.

I onsdags jobbade vi sent så till middag beställde vi hem falafel.

I torsdags åt vi en caesarsallad. Som tillbehör hade vi spentpinnar.

I fredags åt vi pizza.

I lördags spenderade vi dagen på en klippa ute vid havet i Torslanda och sladdade hem, hann med en drink och gick sedan ner till Texas Longhorn som ligger i vårt kvarter. Calle åt ribs, jag åt fajitas, Clara beställde ryggbiff och Sigge ville ha hamburgare.

Idag är det söndag och ikväll ska vi äta pappardelle med svamp, timjan och pecorino romano och till pastan ska vi ha en sallad med nektariner, rucola och  burrata.