Förra veckan hade vi en ambition om att ta nya tag den här veckan – så blev det inte riktigt… Jag har haft fullt upp på jobbet och vädret har varit lite för inbjudande så vi har tagit kvällarna som de kommer utan att göra några planer alls, faktiskt. Nu är det bara en veckas jobb kvar innan semester så hur nästa vecka blir återstår att se.

I måndags var jag på Toso med vänner och åt en riktig brakmiddag. Koreanska pannkakor, friterade vårrullar, dumplings, edamamebönor med yuzu och till efterrätt delade jag och Julia på en chokladfondant med kokosglass.

I tisdags svängde vi inom vårt lokala ölhak på väg hem från lekplatsen. Burgare till barnen, jag och Calle delade en pizza.

I onsdags slirade jag innanför dörren vid halv sju efter en heldag på vårt kontor i Jönköping. De andra åt torskrygg, skirat smör, pepparrot och kokt potatis men jag nöjde mig med keso och knäckebröd med ost.

I torsdags åt vi pasta arrabiata.

I fredags gjorde vi som många andra och tände grillen. Tofu till mig, flankstek till de andra och lönnisrap- och bourbonglaze på båda. Som tillbehör hade vi ugnsrostad nypotatis som vi toppade med brynt smör, gräddfil, fint hackad gräslök och krossade potatischips. Min syster hade dessutom gjort en tomatsalsa, och tidigare på dagen hade jag förberett en rabarber- och jordgubbssalsa. Efterrätt orkade vi inte.

I lördags åt vi pizza.

Idag är det söndag och ikväll köper vi hem indiskt.