Vilken vecka. Några tveksamma middagar (läs: bretzel…) och några riktiga goda (läs: pizzan i fredags – den kan man banne mig alltid lita på) men det märks för oss båda att det är semester på gång för vi orkar inte riktigt ända fram i planeringen. Kanske händer det nästa vecka att vi ligger steget före? Vi säger så tycker jag…

I måndags var det Claras sista riktiga dag i förskoleklass och vi firade med att hämta sushi från favvostället på Kristinelundsgatan.

I tisdags var jag i Jönköping hela dagen och på kvällen mötte jag upp Calle och kidsen på Liseberg. De andra åt middag innan de gick dit och jag festade till det med en bretzel från Tyrolen. Japp, ingen middag att hänga i julgranen men så blir det ibland.

I onsdags gjorde vi burritos med halloumi, grönsaker, salsa och svarta bönor. Extra hot sauce på toppen, såklart.

I torsdags sladdade vi hem från lekplatsen lagom till middagstid och svängde ihop våfflor direkt när vi kom innanför dörren. Jag toppade med gräddfil, fint hackad rödlök och västerbottensost och kidsen körde med enbart hallonsylt. Alla nöjda, alla glada.

I fredags åt vi pizza.

I lördags var var det varmt så vi gjorde en vietnamesisk nudelsallad som vi åt med marinerad och grillad tofu (som penslades med glaze när den grillades och fick en fantastisk knaprig yta).

Idag är det söndag och ikväll ska vi grilla BBQ-glaserade blomkålsspett som vi ska äta med någon form av sallad, kanske med fetaost, mynta och vattenmelon? Ja, det blir det nog!