Idag är en stor dag eftersom vi för första gången på ett och ett halvt år ska gå på Liseberg. Vi är ju vanligtvis på Liseberg någon gång i veckan så efter den här oändligheten av avhållsamhet är ju barnen så otroligt pepp. Vi med för den delen! Vi har kvällsbiljetter så först blir det middag hemma, men allra allra först en sedvanlig sammanfattning av veckans middagar. Hoppas ni har haft en fin vecka!

I måndags gjorde vi halloumitacos som vi kryddade med Santa Marias färdiga smoky halloumi-kryddmix (som för övrigt är grymt god). Toppade gjorde vi med picklad rödkål, svarta bönor, ananassalsa och jalapenomajonnäs.

I tisdags gjorde vi pesto på den sorgliga basilikaplantan vi hade på köksbänken. Den åt vi med färsk tortellinipecorino romano och chiliflakesSalami till de andra, kidneybönor till samtliga.

I onsdags åt vi en grekisk sallad med stora vita bönor och till den hade vi spenatpinnar, tzatziki och vitlöksbröd.

I torsdags traskade vi till Familjen för att äta middag. Jag slog till på vit sparris med broccolini och nässelkräm, Calle på någon fiskhistoria. Barnen åt köttbullarpotatismos och lingonBakad färskost och glass med jordgubbar till efterrätt (och kanske två Bloody Marys eventuellt…)

I fredags åt vi pizza.

I lördags grillade vi svamp-shawarma efter ett recept som vi hittade i Buffé. Svampen åt vi med pitabröd, grönsaker och en kall sås på yoghurt, vitlök och mynta.

Idag är det söndag och ikväll köper vi hem sushi.