Den här veckan kunde ha börjat bättre, helt klart. Flera vänner kämpar med tunga saker, och jag är orolig på alla möjliga sätt. Positivt? Jag brände av en timme på cykeln och kunde stänga av tankarna för en stund, och det var välbehövligt. Mina egna problem framstår som små i sammanhanget, men den senaste veckan har jag märkt hur mitt lukt- och smaksinne har blivit sämre och jag försöker att inte freaka ut när jag inser att lök – fortfarande – luktar konstigt, kaffe likaså. Senast i raden att inte lukta som det ska är vitt vin, som i helgen hade en högst omysig artificiell eftersmak. Kommer jag ha det såhär alltid? Kommer det att försvinna? Kommer det att bli sämre?

Ingen vet.

Nä hörni, nu får det vara nog med depp för något som fortfarande smakar bra är pasta, pesto och parmesan. TACK för det, säger jag bara. Den här rätten är något att slänga ihop när inspirationen är noll och tiden är knapp för snabbt går det. Färdig, färsk tortellini försöker vi alltid ha i kylskåpet och pesto kan man ju slänga ihop på det mesta.

Tortellini med pesto

Förbered en kastrull med kokande vatten och mixa sedan ihop peston (eller köp färdig, det finns massor av goda alternativ på hyllan i mataffären). Vi brukar göra på basilika eller persilja, solroskärnor eller andra nötter vi har hemma, olivolja och mängder av parmesan eller pecorino romano. Koka tortellinin enligt anvisning på paketet, blanda med peston och lägg upp på tallrikar. Toppa med fint riven parmesan eller pecorino romano och chiliflakes.