Att få en sådan här helg med solsken och värme, alltså. Jag har tankat på mitt batteri rejält. Calle har tagit ut barnen på havet med lillbåten, vi har grillat, ätit lunch på trädäcket, gjort pizza i uteköket och fixat i trädgården. Så otroligt välbehövliigt. Nu ska jag plocka fram frukost – vad vi har ätit i veckan finns samlat nedan.

I måndags gjorde vi cevapcici på Anammas formbara färs, och de åt vi med en laddning fattoush och hummus.

I tisdags gjorde vi en mustig vegofärssoppa med rökt paprikamorot och palsternacka. Soppan toppade vi med crème fraiche och persilja och som tillbehör hade vi rågbrödssmörgåsar.

I onsdags åt vi panzanella. (Nu för tiden gör vi salladen på rödlök istället för salladslök, och vi brukar även ha i grillad paprika.) De andra åt coppa till och jag stekte några spenatpinnar.

I torsdags gjorde vi grilled cheese som vi åt med pommes.

I fredags åt vi pizza.

I lördags grillade vi rotselleri som vi åt med örtkrämdukkah och stekta kantareller som vi hittade i frysen. Till efterrätt åt vi praliner från Borgskogs.

Idag är det söndag och vi äter morsdagsmiddag på landet innan vi åker in mot stan igen. Vi ska grilla burgare med chipotlemajonnäs, cheddarost och allt annat gottigt man har till. Friterade lökringar med parmesan och jalapenohonung till det.