Jag ligger utslagen på soffan och längtar efter lite blandade saker just nu. Solsken (knappast), ledighet (snart), en bit god ost (orkar inte gå till kylskåpet), en drink (drinkblandarn i familjen är upptagen) och Köpenhamn (glöm det) till exempel. När den här veckan är slut har jag gått i mål med en grej på jobbet och i helgen kanske jag kan i alla fall fyra av fem önskemål uppfyllda som belöning? Vi säger så, tycker jag.

Vad det blir för helgdrink vet jag inte ännu, men förra helgen drack vi den här godbiten som är en kryddig Margarita med Tajin, som är ett chilisalt som går att köpa lite varstans.

Spicy Tajin Margarita

1 drink

30 ml Mezcal

15 ml Triple Sec

30 ml limejuice

7,5 ml agavesirap

en gnutta tajin

Doppa kanten på glaset i vatten och sedan i tajin så att du får den gottiga saltkanten. Ställ glasen i kylen. Blanda alla ingredienser i en shaker, skaka och sila ner över is i de kylda glasen.