Nej, vissa veckor är matplaneringen och inspirationen inte på topp, och för oss har det varit just en sådan vecka. Jag har varit allergisk och trött, det har varit fullt upp på jobbet och dessutom har min smak och lukt varit lite sämre än vanligt (det är ju ett återkommande problem sedan jag hade covid i vintras). Ett gäng middagar fick vi ihop i alla fall men det får bli nya tag nästa vecka.

I måndags skulle vi äta broccolisoppa men den blev oätbar så istället slängde vi ihop en tortiglioni med tomatsås och basilika som vi toppade med ricotta salata(Note to self: sluta laga broccolisoppa, bara sluta och inse att det här var andra gången det blev träskvatten).

I tisdags åt vi en sallad med bland annat quinoa, vattenmelon och mandolinad rödkål. Toppade gjorde vi med rester av ricotta salata och till salladen hade vi morots- och jordnötsbiffar.

I onsdags åt vi vegokebab från Schysst Käk med grönsaker, kebabsås och peperonis.

I torsdags gjorde jag en paj med karamelliserad lök, getost och svarta oliver som toppades med flagad mandel. Till pajen hade vi en enkel sallad med dijonvinaigrette, och de andra hade även coppaChardonnay från Maison Rijckaert i glasen.

I fredags åt vi pizza

I lördags gjorde Calle spaghetti vongole, en av hans absoluta favoriträtter. Istället för vongole hade jag marinerade kronärtskockor. Till efterrätt åt vi affogatovaniljglass med espresso. En gammal favorit vi glömt av!

Idag är det söndag och ikväll hämtar vi hem indiskt.