Vi har haft en ganska sval och regnig vår i Göteborg och den här helgen verkar dessvärre inte bli något undantag. Vädret till trots är det ju ändå en av de finaste årstiderna just nu och jag blir alltid lika glad när jag vaknar upp på landet och hör fågelkvitter utanför fönstret. I stan är det mest fiskmåsar som… kvittrar gapar. Syrenerna har börjat slå ut här och vi har ett hav av lila blommor i trädgården som ramar in både uteköket och trädäcket. Magiskt, inget annat än magiskt.

Trots regn har vi kunnat använda vår uteugn Faster Greta ganska ofta sedan vi köpte den tidigare i vår. Framför allt gör vi pizza, men jag har även bakat bröd, gjort paj, ugnsrostat grönsaker och kolgrillat spetskål. Jag längtar tills regnet avtar och jag kan börja använda uteköket, men tills dess behöver jag plocka ihop redskap, koppla in vattnet och ta hit en elektriker som kan installera ett eluttag till induktionsplattan och fritösen. I våra pallkragar ser vitlöken ut att må bra, och vi har även satt ner gul lök, morötter och zucchini. Vi har även köpt ett gäng tomatplantor och några chilis, men de får än så länge stå inne i lillhuset tills det blir lite varmare.

För mig hör rosévin våren till, och det här året har vi lagt några riktiga godbitar på kylning. Vanligtvis har franska roséviner varit det vi druckit mest, men på senare tid har det svagt svängt över mot Italien istället. Jag är väldigt förtjust i bland annat Girolamo Russos Etna Rosato, och den här Langhe Rosaton från Josetta Saffirio är en annan favorit. Så friskt och jordgubb-igt med frisk syra. Finns i beställningssortimentet!