Den här veckan har i matväg markerat startskottet för salladssäsongen. Jaja, jag vet att sallad kan ätas året runt men det är ju faktiskt extra gott när det varmt ute. Så är det bara. Vi hann bara med två middagar i stan innan vi åkte till landet men är uppe har jag använt vår Faster Greta flitigt och har både bakat foccacia och en smördegspaj med parmesanfrangipane – och så har vi gjort pizza såklart. Veckans middagar finns samlade här nedan, som vanligt.

I måndags gjorde vi en caesarsallad och som tillbehör hade vi färdiga sötpotatis- och quinoabiffar (färdiga från frysdisken – de smakade dessvärre inte smakade så mycket).

I tisdags åt vi burritos som vi fyllde med en röra på överblivet risstekt svampgrön tomatillosalsa och smaksatt med mald koriander, salt och nymald svartpeppar. Förutom röran hade vi även i riven cheddarpicklad rödkålsvarta bönor och gräddfil.

I onsdags kom vi upp till landet och Bibbi hade lagat mina favoritbiffar med zucchini, soltorkade tomater och quinoa. Till biffarna hade vi ugnsrostade grönsaker och tzatziki.

I torsdags grillade vi (under markisen eftersom det drog förbi ett åskoväder just när vi skulle börja laga mat haha). Grönsaksspett med oumphsmashade potatisar, grillade tomater och en kall sås med ramslök och citron.

I fredags åt vi pizza.

I lördags regnade det prick hela dagen så vi gjorde det enda rätta och svängde ihop en riktigt god potatisgratäng som vi åt med rödvinssky och morots- och halloumibiffar/flankstek och sparris med parmesan och balsamvinäger. Crème brûlée till efterrätt.

Idag är det söndag och till middag har barnen beställt sushi.