Så kom äntligen lite fint väder lagom till helgen när vi har haft operation göra-klart-uteplats på landet. Hjälp, vad vi har planterat! Och vad fint det har blivit. Vi har såklart också använt vår Greta, grillat och druckit bubbel eftersom mina föräldrar har varit på landet och hälsat på. Nä hörni, nu ska jag stupa i säng så här kommer veckans middagar samlade. Hoppas att ni har haft en fin vecka!

I måndags gjorde vi en halloumipytt med senaps- och äpplekräm.

I tisdags köpte vi hem thaimat.

I onsdags gjorde vi en stor tacosallad som vi åt med vegofärstortillachips, guacamole och salsa.

I torsdags firade jag min trettionionde födelsedag! Årets födelsedagsmiddag blev risotto med grön sparrisbrynt smör och rostade hasselnötter. Hallonmoussebakelser till efterrätt!

I fredags åt vi pizza.

I lördags ugnsrostade vi potatis och blomkål i Gretan och det blandade vi med haricot verts, tomater och sparris till en ljummen sallad. De andra hade flat iron steak till, jag en vegetarisk schnitzel. Glass från Gelaterian till efterrätt.

Idag är det söndag och vi åt middag på landet innan vi åkte mot stan igen. Vi körde en gjutjärnspanna på grillen med lök och paprika som vi kryddade med salt och mald koriander. De andra värmde på resterna av köttet från lördagens middag och det hela åt vi i mjuka tortillabröd. Tillbehör? Massor. Salsa molcajete, riven ost, svarta bönor, gräddfil och picklad rödlök.