Jag är och har alltid varit svag för majs. Helst de färska majskolvarna man köper från ett stånd längst med vägen när man kör igenom New Jersey på väg upp i bergen när vi ska hälsa på Alex och Adam. Med tanke på hur världen ser ut lär det dröja innan jag får äta sådan majs igen, så tills det finns färsk majs att tillgå här i Sverige får jag nöja mig med de frysta majskornen. Och vet ni vad man kan göra med de små godsakerna? Creamed corn.

Perfekt tillbehör till det mesta, men lite extra gott att skopa upp med nyfriterade tortillachips. Magiskt. Recept från Allt om Mat.

Creamed corn

4 portioner

340 g frysta majskorn, tinade

1 vitlöksklyfta

1 msk smör

en nypa chiliflakes, kanske några till

3 dl vispgrädde

0,5 lime, zesten

0,5 kruka koriander

salt, nymald svartpeppar

Skala och riv vitlöken och fräs på låg värme i smöret tillsammans med chiliflakesen.Tillsätt grädde och majs, smaka av med salt och peppar och sjud utan lock på svag värme i ungefär 10-15 minuter. Grovhacka koriandern. Lägg hälften av majsen i en mixerkanna och mixa grovt. Häll tillbaka den mixade majsen i kastrullen och blanda ner koriander. Smaka av med limezest och eventuellt mer salt och svartpeppar.