Vilken härlig påskhelg vi har. Fix i trädgården, champagne på nya uteplatsen, matlagning i Faster Greta, goda middagar, praliner och påskgodis en masse och en massa tid för läsning. Skulle kunna tänka mig att ha påsk i en vecka till, minst… I matväg har veckan varit stabil och våra middagar finns som vanligt samlade nedan.

I måndags åt vi en ljummen sallad med puylinser, ugnsbakade morötter och fetaost. De andra hade fänkålssalciccia till, jag hade Findus spenatpinnar (som för övrigt var supergoda, namnet till trots).

I tisdags åt vi rigatoni arrabiata toppad med fint riven parmesan.

I onsdags åt vi vegokebab i libabröd.

I torsdags firade vi in påsken med årets första vita sparris. Den åt vi med en grapehollandaise, och de andra fick även en bit oxfilé till.

I fredags åt vi pizza (men oroa er inte, vi hade klassisk långfredagslunch tidigare på dagen).

I lördags var det påskafton och vi åt den här Aujalay-klassikern med ugnsrostade potatisar, tomater, svarta oliver, fetaost och rucola. De andra hade lammracks till och jag vegetariska biffar med spiskummin och citron.

Idag är det söndag och ikväll blir det trerätters. Löjroms (eller tångroms-) toast till förrätt, potatisgratäng, balsamicosky och lammytterfilé/marinerad quornfilé till varmrätt och en vit choklad- och lakritsmousse till dessert.