Idag är det sista hela arbetsdagen för min del innan påskhelgen tar vid. Vi firar som vanligt på landet men tyvärr utan resten av familjen eftersom läget ser ut som det gör. På långfredagen har vi traditionellt en stor påsklunch för vänner på landet men det är ju inte heller att tänka på, dessvärre. Det får bli en ovanlig påsk i år igen.

Till vårt mini-påskbord har jag förberett de här biffarna med vitlök, persilja och citron. Originalreceptet är Markus Aujalays lammfärsbiffar, men det äter ju inte jag så jag har gjort en vegetarisk variant. Urgoda! Dra på extra citronzest och stark ajvar för mer untz.

Biffar med spiskummin och citron

4 portioner

500 g formbar vegofärs, jag använder Anammas

1 ägg

1 vitlöksklyfta, riven

2 msk ajvar relish

0,5 msk mald spiskummin

1 kruka slätbladig persilja, hackad

0,5 citron, zesten

salt, nymald svartpeppar

Blanda alla ingredienser och forma till små biffar. Stek i olja och smör på medelvärme tills biffarna fått fin färg.