Det var längesedan vi lagade något från Ottolenghis kokböcker, men för några helger sedan gjorde vi den här förrätten som jag har haft sparat i min läslista ungefär hur länge som helst. Burrata och korianderfrön verkar vara lite av en favorit hos Ottolenghi, för i somras åt vi den här varianten med hallon istället för blodapelsin. Otroligt fin, och kanske något otippad kombination i båda fallen!

Lavendeln ger en subtil, blommig ton men den tar inte över (sa jag även lugnande till Calle när vi skulle äta den här rätten eftersom han är av den fasta övertygelsen att allt med lavendel smakar tvål…)

Burrata med blodapelsin

4 portioner till förrätt

2 msk olivolja

1,5 tsk flytande honung

0,5 tsk torkad lavendel

0,5 vitlöksklyfta, liten och krossad

1 msk korianderfrön, rostade

2 blodapelsiner

440 g burrata (ungefär 4 bollar)

några basilikablad

havssalt, nymald svartpeppar

Lägg oljan i en kastrull tillsammans med honung, lavendel, vitlöksklyftan och en nypa salt på medelvärme tills det börjar bubbla lätt. Ta från plattan, rör runt ordentligt och låt kallna. Skala och filea apelsinerna och lägg på ett fat tillsammans med burratan. Blanda lavendeloljan med de rostade korianderfröna och häll den försiktigt på burratan. Garnera med basilika och strö över havssalt och svartpeppar.