Den här veckan har vi försökt tänka kylskåpsrens eftersom det har varit en hel del sorliga slattar, trötta grönsaker och halvfulla förpackningar som trängts i vårt kylskåp. I måndagens tomatsoppa blandade vi ner en öppnad burk med tomatsås, till tacosen samlade vi ihop alla trötta grönsaker och den slokande basilikan blev en basilikaolja till lasagnen i lördags. Mission completed.

I måndags gjorde jag en tomatsoppa som vi åt med pasta, mozza och färsk basilika. Som tillbehör svängde Calle och Sigge ihop biscuits med västerbottensost och salladslök.

I tisdags gjorde Calle crèpes som vi fyllde med avokadokräm.

I onsdags blev det tacos. Inte så mycket att orda om det, grönsaker, salsa, jalapenos, gräddfil. Allt det där andra man brukar ha på.

I torsdags åt vi ugnsbakad hokkaidopumpa med mathavre och rödvinssås, och till den gick vi utanför vår vin-comfort zone och korkade vi upp en Côtes de Rhône från Mas de Libian. Wow!

I fredags åt vi pizza.

I lördags åt vi en öppen lasagne med aubergine, tomatsås, parmesanricotta, basilikaolja och rostade pinjenötter. Tomat- och mozzarellasallad som tillbehör.

Idag är det söndag och ikväll köper vi hem sushi.