Den här veckan har vi firat Alla Hjärtans Dag nästan varje dag. Enligt Clara är det här den bästa dagen på året (bortsett från hennes födelsedag, julafton, sommaren osv…) och därför bör den firas exakt hela veckan, med en stor fest på själva dagen – idag vill säga. Alltså, firas det som firas kan tänker jag, så här kommer veckans baklängesmatsedel – the Alla Hjärtans Dag-edition.

I måndags åt vi vegobullar med parmesan och basilika i tomatsåsTagliatelle till det och ännu mer parmesan på toppen.

I tisdags tog vi vegobullsresterna från måndagens middag och gjorde meatball subs med jalapenomajonnäs och parmesan på toppen.

I onsdags kylskåpsrensade vi. Ugnsrostade grönsakerspenat- och västerbottenfyllda portabellosvampar och en kall sås på crème fraiche och grovkornig senap.

I torsdags åt vi steamed buns (vi köper färdiga med finns recept här om du vill göra egna) som vi fyllde med tofu, kimchi, jalapenomajonnäs, picklad rödlök och sesammarinerade morötterRiseling från Sybille Kuntz till det.

I fredags åt vi pizza.

I lördags åt vi burrata med blodapelsin, lavendelhonung och rostade korianderfrön till förrätt, öppen lasagne med ricotta, svamp och mandelpesto till varmrätt och till efterrätt åt vi hasselnötsgelato och jordgubbssorbet från Gelaterian.

Idag är det söndag och Clara har beställt trerätters Alla Hjärtans Dag-middag, och det ska hon såklart få. Rårakor till förrätt, Biff Rydberg till varmrätt och macarons från Le Comptoir till efterrätt.