Den här veckan har vi grävt fram några glömda favoriter, haft två kalas för Bibbi och spenderat fredagskvällen med att orimligt länge diskutera klar is med vår vän Viktor som kom över på pizza. Ungefär så. Baklängesmatsedeln finns samlad nedan, som vanligt.

I måndags åt vi Anammas sojafärsbiffar med en citron- och rosmarinsåsRis och svarta oliver till det.

I tisdags gjorde vi en halloumipytt som vi åt med senapskräm.

I onsdags åt vi en krämig pastasallad med pesto.

I torsdags firade vi Bibbi som fyllde år! Vi började med champagne (Palmer, Vintage Brut 2013 – en av mina favoriter just nu). Till varmrätt åt vi en parmesanpaj toppad med burrata och en ljummen svampsallad och till pajen hade vi marinerade och grillade kronärtskockorsoltorkade tomater och de andra fick även kallskuret. Till efterrätt åt vi tiramisù från Aldardo.

I fredags åt vi pizza.

I lördags hade vi ett andra kalas för Bibbi (fira det som firas kan osv) och vi hade beställt hem mat från TraktörToast med getost och blodapelsinsallad till förrätt, och till varmrätt åt vi rotselleri- och svamppuré med grillat ankbröst till de andra och sojabiff till mig. Till det var det även en blåbärsbalsamsås. Till efterrätt åt vi en kolapaj med citronmousse och kanderade nötter.

Idag är det söndag och ikväll ska vi äta falafel. Vi ska prova Zeinas färdiga variant som vi friterar lätt och äter med pommes, sallad, peperoni, rödlök, picklad rödkål och stark sås.