Vilken ljuvlig helg vi har haft. Helt underbar, faktiskt. Varför? För vi har inte gjort något speciellt alls. Skrotat omkring, haft besök av två av mina syskonbarn, druckit pangviner, ätit ost och gjort nödvändiga men tråkiga saker som till exempel att damma av lampor och våttorka golven. Ja, ni hör ju… Jag ska snart gå och träna, för sen vankas handbollsfinal! Först, dock – baklängesmatsedeln, såklart.

I måndags gjorde vi en bönchili som fick puttra en bra stund på spisen. Till chilin hade vi gräddfil, riven cheddar, färsk jalapeno och koriander, och det hela skopade vi upp med surdegsbröd.

I tisdags gjorde vi kebabspett som vi grillade på paninigrillen tillsammans med bitar av grön paprika. Till spetten hade vi även hummus och ris.

I onsdags åt vi risoni toppad med gremolata och getost. Som tillbehör hade vi panko– och parmesanpanerade rotselleriskivor.

I torsdags åt vi grillade mackor med kimchi, sojamarinerad portabello och appenzellerTonkatsusås att dippa mackorna i och och riesling från Sybille Kuntz i glasen.

I fredags åt vi pizza.

I lördags gjorde vi pad thai med krispig tofu. Till det drack vi en magisk (eko-) chenin blanc från Saumur i Loiredalen.

Idag är det söndag och till middag ska vi hämta falafel.