Jag längtar efter ite rutiner. När till och med en ny, spännande flaska vin känns NEJ TACK, då vet man att det är slut på julhelg och frosseri. Sista veckan på 2020, den finns sammanfattad nedan. Precis som alltid. God fortsättning och allt det där!

I måndags gjorde vi hamburgare! De toppade vi med majonnäs, grönsaker, inlagd gurka och ost. Till hamburgarna friterade vi pommes som vi dippade i jalapenomajonnäs.

I tisdags åt vi tofu cashew med ris.

I onsdags gjorde Calle pesto som vi åt med trofie (min favoritpasta!) och buffelmozzarella. De andra fick även tryffelsalami till.

I torsdags var det nyår och vi firade lugnt och stilla (…) på landet. Till förrätt åt vi friterade kroppkakor med svampmajonnäs och picklat äpple, sen slog vi till på en misobräserad fänkål med friterad lök och riven pepparrot. Efter det åt vi en pizza biano med crème fraiche, tallegio, potatis och tryffelhonung och sen blev det ricottagnudis med brynt salviasmör. Till efterrätt åt vi mjölksorbet med brödkrämbovete och fermenterade svarta vinbär. Vad vi drack? Champagne från Égly-Ourietriesling från Sibylle KuntzNuits d’Ivresse som är en cab franc från Loire och en ljuvlig La Spinetta-nebbiolo från 2009.

I fredags åt vi pizza. Inget snack om den saken.

I lördags köpte vi hem indisktKikärtsgryta med mynta till mig, butter chicken till de andra. Papadoms och naan till samtliga. Svinstarka pickles till mig och Calle.

Idag är det söndag och till middag åt vi grillade smörgåsar med dijonsenap, cheddar och gröna oliver.