Julhelgen går mot sitt slut och veckan som kommer ska jag jobba några timmar innan nästa ledighet tar vid. Vi har inte gjort många knop de senaste dagarna, hela högen skrotar mest omkring här på landet och äter, tittar på film och provar nya drinkar. Ungefär så. Kolla in baklängesmatsedeln, julupplagan, nedan!

I måndags åkte vi upp till landet och till middag köpte vi med oss kantarellcrèpes som vi köpte från delikatessen på Coop Avenyn. Till våra crèpes hade vi en enkel mâchesallad som vi dressade med olivolja, svartpeppar och citronzest.

I tisdags gjorde jag en stor laddning gulaschsoppa med vegfärs som vi åt med smetana, persilja och färdigt vitlöksbröd.

I onsdags var det lillejulafton och vi smakade på julbordet. Brysselkålssallad med kanderade valnöttergrönkålspaj med rödlök och valnötter, smördegsflarn med Stilton, färska fikon och rosmarin som vi ringlade balsamicokräm över – ungefär så såg mitt julbord ut. De andra hade även en uppsjö av sill och lax.

I torsdags var det julafton och vi dukade åter upp julbord. Intet nytt utan samma som på lillejulafton, men till efterrätt åt vi en polkasemifreddo med blodapelsinsallad.

I fredags åt vi pizza.

I lördags åt vi kyckling (till de andra) och broccolibiffar (till mig) med en sås på bland annat grädde, citron, rosmarin och svarta oliver.

Idag är det söndag och ikväll ska vi äta tagliatelle med svamp och färsk tryffel. Till det dricker vi barolo från Josetta Saffirio.