Första gången vi smakade ett vin från Sybille Kuntz var det kärlek vid första klunken. Jag har alltid varit svag för riesling eftersom det går så himla fint ihop med lite kryddig mat och de här vinerna, jämfört med många andra rieslingviner vi provat, de är liksom på en helt annan nivå. De smakar citrusfrukter, gröna päron och kanske lite persika? Magiskt är det, hur som helst. Vi har provat två stycken godbitar – Qualitätswein Trocken Lieser (2018) och Kabinett Trocken Lieser Schlossberg (2016) och båda finns i BS på Systembolaget.

Perfekt till till exempel gyozas eller bao buns med friterad tofu och yuzumajonnäs. Nä hörni, nu ska jag plocka fram te-adventskalendern och se vad den bjuder på idag. Förutom det har vi inga planer förutom att hålla oss hemma eftersom Sigge är lite hostig. Eller jo förresten, ikväll ska vi kolla på Mupparnas Julsaga – har ni sett den? Gör det annars. Trevlig helg, vänner! Vi hörs snart igen. Stay safe.