Decembers första vecka är snart förbi och vi har gått ut starkt med julmyset. Granen är intagen (och hur det gick kan jag berätta en annan gång, om man säger så…) och vi har druckit varm äpplecider med brandy och tittat på A Charlie Brown Christmas. Varje morgon har vi dessutom kort morgonfika för att gå igenom dagens lucka i våra adventskalendrar – jag har te och Calle har kaffe. Nog om det, nu ska jag njuta av lite lugn och ro innan Sigge vaknar så här kommer veckans middagar samlade, precis som vanligt.

I måndags åt vi halloumi stroganoff med extra mycket paprika- och chili-crème fraicheRis till det, såkart.

I tisdags ugnsrostade vi butternutpumpa som vi toppade med korianderolja, chiliyoghurt och rostade pumpafrön. Till pumpan skulle vi egentligen haft vegbiffar men det hann vi inte så vi stekte på några vegonuggets istället och vid sidan hade vi extra chiliyoghurt.

I onsdags åt vi wraps som vi fyllde med färsbiffarsoltorkade tomater, valnötter, tunt skivad rödlök och fetaost.

I torsdags åt de andra räkor, majonnäs och baguette och jag åt istället en bakad potatis som jag fyllde med vegetarisk skagenröra med tofuChablis från Pattes Loup till det.

I fredags åt vi pizza.

I lördags plockade vi fram smörgåsgrillen och gjorde grillad ciabatta som vi fyllde med pesto, mozzarella och soltorkade tomater. Till ciabattan hade vi burrata med ugnsbakade tomater, rostade bovetefrön och tapenadeFavorit-pinon från Oregon till det.

Idag är det söndag och ikväll äter vi steamed buns som vi fyller med tofu, sesammarinerade morötter, yuzumajonnäs, färsk koriander och picklad rödlök. Kall öl till det.