Förra helgen hade vi några magiska dagar på landet. Det var kallt och rimfrost, vi var ute och satte upp julbelysning i träden och så firade vi såklart in första advent med saffransbullar, pepparkakor och glögg. Till premiären av På Spåret blandade Calle en drink med saffran och apelsin och den var så god att vi blandade en exakt likadan även på lördagen. (Varför ändra ett vinnande koncept osv…)

Idag är det ännu en helig dag eftersom vi ska gå och köpa julgran på Hedens julgransförsäljning! I år ska det bli en extra stor och maffig som går nästan ända upp till taket – och så ska ju barnen få en egen (mindre!) till sitt rum, såklart. Förutom det har vi, som vanligt, inte några planer. Kanske att vi dricker lite varm äpplecider spetsad med cognac, och en eller annan pepparkaka kommer nog slinka ner. Hoppas ni får en fin andra adventshelg! Vi hörs snart igen, vänner.

Don Saffron

1 drink

4 cl vodka (eller saffransgin om ni har det, kanske)

2 cl färskpressad citronjuice

1 cl färskpressad apelsin- eller clementinjuice

1 cl aperol

2 cl saffranssockerlag

saffranssockerlag

Koka upp 2,5 dl socker med 2,5 dl vatten och tillsätt sedan ett halv paket (0,25 gram) saffran. Låt svalna och häll upp i en liten burk – det du inte använder till den här drinken kan du spara i kylskåpet.

Blanda alla ingredienser förutom aperolen i en shaker med is. Skaka och häll upp i glas med MYCKET is och häll till sist i aperolen.