Vi kom nyss hem till stan igen, båda barnen har somnat och jag njuter av helgens sista timmar. Jag ska snart lägga mig på soffan och läsa, men först kommer såklart en sammanfattning av veckans middagar. Hoppas ni får en fin kommande vecka!

I måndags åt vi en texmex-soppa med vegofärs som vi toppade med röd paprika, färska jalapenos, crème fraiche och riven ost. Till soppan hade vi tortillachips.

I tisdags åt vi fish n chips! Barnen fick med frasig fisk och jag och Calle hade friterade gulärtsbiffar. Som tillbehör hade vi remouladsås, gröna ärtor och pommes frites.

I onsdags fyllde vi tortillabröd med vegonuggets, grönsaker, svarta bönor, färsk koriander och en krämig chilisås.

I torsdags firade vi Beaujolais Noveau-släpp! Till det lätta, fruktiga vinet åt vi Croque Monsieur (minus skinka för min del) med bechamélsås, dijonsenap och ett BERG av riven comté och en sallad med dijonvinaigrette till det. Alltså, orkar inte så gott. Till efterrätt åt vi chokladdoppade hasselnötter med havssalt.

I fredags åt vi pizza.

I lördags blev det en überklassisk middag. Ost och bubbel innan maten, potatisgratäng, ryggbiff/gorgonzolafyllda vegobiffar och rödvinssås till varmrätt, crème brûlée smaksatt med japansk soja till varmrätt. En gammal Bordeaux vi hittade i källaren till det.

Idag är det söndag och vi hämtade hem pizza och falafelsallad till middag innan vi åkte tillbaka till stan igen.