‘Seriously, the ’61 Cheval Blanc is peaking… it might be too late already. What are you waiting for?’

‘I don’t know, a special occasion. With the right person.’
‘The day you open a ’61 Cheval Blanc, that’s the special occasion.’

En torsdag kanske bara är en vanlig, tråkig torsdag i dina ögon, men för mig är torsdagar heliga. Speciellt den här veckans torsdag. Jag tycker inte om att definiera mig själv och mina prestationer utifrån mitt jobb, men efter den här veckan är en klapp på axeln fullt rimlig, faktiskt. I did good. Jag hade tänkt något mer subtilt i vinväg men Calle insisterade på att korka upp en chardonnay från Stag’s Leap som nästan har blivit, ja vad ska man säga, mytomspunnen hos oss. I vår vinkällare har vi nämligen en cab sauvignon från just Stag’s Leap som vi fick i bröllopspresent, och den är både gammal, omtalad och dyr. Från samma producent hittade vi den här napa-chardonnayn i beställningssortimentet på Systembolaget och igår var det med andra ord dagen det var dags att öppna den. Bloody hell, vad god den var. Om man gillar en smörluktande kolachardonnay, vill säga. Och det gör ju vi. Nu ska jag logga ut från samtiden, åka upp till landet och njuta av helgen tillsammans med mitt lilla crew. Vi hörs! Stay safe, vänner.