Idag har jag fått iväg en stor jobbgrej och jag klappar mig själv på axeln. Min chef frågade mig hur jag skulle fira och jag svarade träning eller drink. Det blev sistnämnda, för Calle står as we speak och blandar ihop något i köket. (Prioriteringar, osv.)

NU kommer min drink – och här har ni ett recept på en enkel men ack så god tofugryta med röd curry som vi åt på höstlovet.Perfekt matlådemat!

Tofugryta med grönsaker och röd curry
2 portioner + matlåda

1 paket tofu
1 msk röd currypasta
5 cm färsk ingefära
0,5 röd chili, tunt skivad
1 gul lök, skivad
2 förpackningar kokosmjök
1 röd paprika i mindre bitar
100 g sugar snaps
1 broccoli i mindre bitar
1 burk bambuskott
limezest att riva över
en nypa socker

Lägg tofun i press i några timmar innan maten ska lagas. Tärna och stek sedan i rikligt med kokosolja så att tofun får färg på alla sidor. Strö över salt och eventuellt lite mald, torkad ingefära. Lägg på en tallrik och ställ åt sidan. Stek hastigt broccoli, lök, chili, färsk (riven) ingefära och paprika i en het gryta och tillsätt sedan kokosmjölk och currypaste. Jag hade i ganska mycket, men smaka dig fram. Låt puttra i några minuter och tillsätt sedan sugar snaps och bambuskott. Smaka av med limezest, salt och en nypa socker. Blanda ner tofun och låt puttra ihop i några minuter till och servera med ris.