Vi har haft ett lugnt höstlov med familjehäng, goda middagar och några riktigt fina viner. Vad vi har ätit finns samlat nedan, precis som vanligt. Hoppas att ni får en fin vecka! Vi hörs.

I måndags gick jag och min svägerska Emma på en liten ost- och vinprovning med Hildas men innan vi gick dit åt vi varsin grillad ostsmörgås med dijonsenap och lagrad prästost.

I tisdags åt vi en ugnsomelett som vi toppade med champinjonstuvning och västerbottensost. Till omeletten åt vi pappas übergoda vitkålssallad med paprika.

I onsdags gjorde vi ugnsrotade grönsaker som vi åt med vegonuggets och mangoraja (fryst mango mixad med gräddfil, majonnäs och curry – smaka av med salt och peppar).

I torsdags åt vi den här fänkåls- och potatisgrytan med saffran. Som tillbehör hade vi dillaioli och surdegsbröd.

I fredags åt vi pizza.

I lördags hade vi en stillsam Allhelgonahelg på landet. Vi tände ljus för Ulf och skålade med varsin Manhattan som var hans favoritdrink. Till middag åt vi friterade, svampfyllda kroppkakor med svampmajonnäspicklat äpple och rostade hasselnötter. Till det drack vi en chardonnay från Jura. Till efterrätt åt vi flädersufflé.

Idag är det söndag och till middag köpte vi hem sushi.