Den här veckan har det varit fullt upp, så efter några timmars jobb imorgon ser jag fram emot höstlov och ledighet tillsammans med Calle och kidsen. Vi startade som vanligt veckan med soppa och nybakat bröd, och avslutade med firande för Calle som fyllde 40 år igår. Vad vi har ätit finns samlat nedan, som vanligt.

I måndags gjorde vi en soup au pistou, en slags fransk grönsakssoppa som vi toppade med just pistou, den franska varianten av pesto. Till soppan hade vi olivbröd från Brogyllen.

I tisdags kylskåpsrensade vi och fick ihop en nudelwok med broccoli, morötter, lök och edamamebönor som vi dressade med en sås på japansk soja, muscovadosocker, vitlök och ingefära.

I onsdags gjorde vi sojafärsbullar i tomatsås som vi åt med tagliatelle och ett berg av fint riven parmesan.

I torsdags kom en kompis över på middag och vi bjöd på rucolapajostfyllda auberginerullar med oregano och en kall yoghurtsås med spenat, basilika och vitlök.

I fredags åt vi pizza.

I lördags fyllde Calle 40 år och vi firade stort på landet. Champagne, ostron och ett gäng goda ostar till att börja med, sen hade födelsedagsbarnet önskat sig råstekt potatis, lammytterfilé och och vitlöksfärskost. Jag och Ester åt de här quinoa- och zucchinibiffarna. Till efterrätt åt vi crème brûlée. Vad vi drack? Vi började med champagne såklart, en Roland Champion från 2014, sen korkade vi upp en gammal bröllopspresent till varmrätten – en Millepassi Bolgheri Superiore från 2009.

Idag är det söndag och ikväll ska vi äta en tom kha  tofu med ris.