Idag är en såndär dag när jag för en kort sekund tänkte att jag kanske skulle gå och träna nu på kvällen, men så tänkte jag igen på att den har dagen fasiken har varit ganska påfrestande så jag ångrade mig. Nu sitter jag här i mina pyjamasbyxor och ska snart sätta igång ett avsnitt av Stranger Things. Helt rätt beslut hälsar mina ben som fortfarande har träningsvärk efter måndagens pass. Både skönt och jobbigt på samma gång.

Måndagar har blivit vår inofficiella soppdag, och till soppa är det ett måste att äta bröd. De här frallorna gjorde vi förra veckan efter att en kompis skickade receptet till mig med PROVA DESSA!!!! som uppmaning. Well, såklart jag gjorde det. Och jag ÄLSKADE de här små godbitarna. Inget fancy eller konstigt utan bara helt vanliga, supergoda frallor.

Äpple- och kesofrallor
30 stycken

50 g jäst
1 msk smör
5 dl mjölk
1 dl keso
2 grovrivna äpplen
1 tsk salt
1 msk socker
850 g vetemjöl
mjölk till pensling

Smula jästen i en degbunke. Smält fettet och häll på mjölken. Värm tills vätskan är fingervarm och lös upp jästen i lite av degspadet. Häll i resten och tillsätt keso, rårivet äpple, salt och socker. Arbeta in mjölet till en smidig deg och låt jäsa i en halvtimme. Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela degen till 30 bitar. Rulla till bullar och låt jäsa på plåt i en halvtimme till. Pensla med mjölk före gräddningen och grädda i ungefär 10 minuter. Låt svalna på galler.