Ännu en helg har passerat (stoppa tiden, det går alldeles för snabbt!) och vi har varit på landet. Det har varit höstkrisp, födelsedagsmiddag lite i förväg och häng med vänner. Nu laddar vi om för Calles sista vecka som trettionioåring. Haha. Vad vi har ätit i veckan finns samlat nedan, precis som vanligt. Hoppas att ni får en fin vecka! Vi hörs!

I måndags åt vi en linssoppa med spenat och citron. Till soppan hade vi grillade ostsmörgåsar.

I tisdags gjorde vi en mangogryta med småtomater, tofu och spenat. Till grytan hade vi basmatiris.

I onsdags värmde vi på Änglamarks färdiga tomatsoppa (storfavorit här hemma!) och den toppade vi med buffelmozza, pasta och färsk basilika. Till soppanbakade jag äpple- och kesofrallor.

I torsdags var vi ute och rullade hatt! Vi åt middag på Bar la Lune, och ja, vad ska man säga? Episkt, kanske. Ja, episkt. Clementiner med oliver, spetskål med blomkålskräm och parmesan, burrata med långbakade tomater, tapenade och boveteChablis, gamay från Fleurie… Himmelriket. Efterrätt intogs på Brar Bruno – chokladtryffel och varsin drink.

I fredags åt vi pizza.

I lördags var det del 3 av Calles 40-årsfirande och vi bjöd på middag på landet. Pet nat från Vouvray och ostar innan maten, sen en Bar la Lune-tolkning resten av middagen – burrata med långbakade tomater, Johans tapenade och rostat bovete till förrätt, spetskål med blomkålskräm och parmesan till varmrätt. Pots de crème med smak av salt karamell till efterrätt. Vad vi drack till det? Dolcetto från San Fereolo, en från 2001 och en från 2011.

Idag är det söndag och jag kan med all säkerhet säga att vi kommer köpa hem mat ikväll. Vad det blir? Ingen vet säkert.