Det är söndag kväll och dags att sammanfatta veckans middagar. Vi startade veckan med soppa och avslutade med att kicka igång Calles födelsedagsföljetång! Han fyller 40 år i slutet av månaden och det är firanden inplanerande prick varje helg fram tills dess (och även efter men det är en annan historia). Kolla in vad vi har ätit nedan!

I måndags gjorde vi en gulaschgryta med vegofärs som vi toppade med persilja och crème fraiche. Till grytan gjorde vi grillade smörgåsar med ost och surkål.

I tisdags var vi hos vänner och till middag bjöd de på vegetarisk moussaka som vi åt med grönsallad dressad med vinaigrette.

I onsdags åt vi grekiska vegobullar som vi stoppade ner i pitabröd och toppade med fetaostkräm, rödlök, gurka och koriander.

I torsdags blev det lite blandat kompott för den här familjen. De andra åt spaghetti och tomatsåsrester med kidsens absoluta favoritsalciccia och jag plockade fram smörgåsgrillen och gjorde grilled cheese som jag åt med vitkålssallad.

I fredags åt vi pizza.

I lördags kom min bror med familj på födelsedagsmiddag! Innan maten drack vi bubbel och åt smörstekt kantarelltoast, till varmrätt åt vi Biff Rydberg (och drack en übergod cab franc till) och till efterrätt åt vi italiensk vaniljglass med varma hjortron och till det drack vi moscato d’asti från La Spinetta.

Idag är det söndag och till middag gjorde vi en stor laddning nachos! Vi gratinerade tortillachipsen + cheddarost och toppade sedan med vegofärs, svarta bönor, jalapenos, silverlök och tomat. Som tillbehör hade vi salsa och gräddfil.