Tror det är någon form av hädelse att kalla det här för en pesto, men det heter så i originalreceptet som jag hittade i GP. Ska vi kalla det röra istället? Paprikaröra? Vi gör så, tycker jag. Jag gillar ju det mesta med grillad paprika och den här RÖRAN passar till typ… allt. Vi hade vår till en stor, matig sallad med grillade grönsaker. Übergott!

Originalreceptet kommer från GP:s helgbilaga Två Dagar.

Paprikaröra

2 portioner + lite till dagen efter

2 röda paprikor

8 soltorkade tomater i olja

0,5 dl kallpressad rapsolja

1 citron, skalet

1 dl rostade solrosfrön

en stor näve fint riven pecorino

salt, nymald svartpeppar

Värm ugnen till 200 grader. Dela paprikorna på mitten, ta loss fröfästet och lägg halvorna med snittet nedåt på en bakplåtspappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen i 30-ish minuter tills skalet bränts. Lägg paprikorna på en tallrik och täck med plastfolie och låt stå i en kvart ungefär, tills paprikorna svalnat något. Dra av skalet från paprikorna och lägg i en skål med citronzest, soltorkade tomater,  rostade solrosfrön och pecorino. Mixa med stavmixer och pulsa försiktigt så att det finns bitar kvar. Vänd slutligen ner oljan och blanda ihop.