Jag vet inte riktigt vad som hände med vår tomatodling det här året. Jag har inte varit lika pepp som jag brukar och dessutom var juli ganska kall och regnig hos oss så det hann liksom aldrig ta skruv innan sommaren var över och vi helt plötsligt stod med mängder av gröna tomater istället för färdigmogna röda. Jag har plockat av en del och gjort lite olika chutneys och någon marmelad, men den största delen har jag panerat och friterat.

Jag tycker det är lite extra gott att göra en smörgås av det. Calle brukar göra BLT, och jag ersätter helt enkelt bacon med (panerade och friterade) gröna tomater. Supergott!

Panerade och friterade gröna tomater
Knäck ett ägg i en skål, lägg mjöl i en djup tallrik och panko i en annan. Jag brukar även salta i pankon, och kanske tillsätta någon krydda om jag är sugen på det. Leta upp de största gröna tomaterna du har och dela i lagom tjocka skivor. Doppa i mjölet, sedan i ägget och till sist i pankon. Fritera i fritös eller i en djupare stekpanna fylld med rikligt med frityrvänlig olja tills tomaterna blivit gyllene. Låt rinna av på hushållspapper. Det kan vara en bra idé att krydda ganska ordentligt faktiskt, eftersom tomaterna i sig är ganska milda.