Så kom hösten, lite mer på riktigt. När vi kom till landet igår var det rejält blåsigt och idag har det regnat från sidan precis hela dagen, men vi har mest hållt oss inne och haft det mysigt med kräftskiva, tända ljus och  mycket god mat. Resten av vecka har som vanligt varit högt och lågt – det vi har ätit finns sammanfattat nedan.

I måndags hade vi ett gäng tomater att äta upp så de ugnsrostade vi och kokade sedan soppa på. Den toppade vi med pasta, buffelmozzarella och färsk basilika, och till soppan hade vi nybakade grahamstekakor.

I tisdags hämtade vi hem sushi, på Claras begäran. Calle helnöjd.

I onsdags gjorde vi pasta med ärtpesto som vi toppade med soltorkade tomater, rucola och oliver.

I torsdags åt vi en glasnudelsallad med grönsaker, jordnötter, edamamebönor, mynta och koriander. Till salladen hade vi friterade vårrullar.

I fredags åt vi pizza.

I lördags hade vi alltså kräftskiva på landet. De andra frossade såklart på havskräftor och räkor, och så hade vi en massa goda tillbehör – Bibbi hade gjort en su-hupergod västerbottenpaj med kantareller och purjolök och förutom det hade vi aioli, majonnäs, baguette och en lagrad prästost. I glasen? En riesling, kanske min favorit faktiskt, från Sybille Kuntz. Till efterrätt? En len chokladmousse toppad med olivolja och havvsalt.

Idag är det söndag och till middag köpte vi hem indiskt. En kikärtsgryta med mynta till mig, kyckling tikka masala till de andra. Naan, papadoms och myntasås till samtliga.