Den här helgen blev inte riktigt som vi tänkt, men vad gör väl det om hundra år? Vi har ju trots allt ätit chokladlevain till frukost, traskat bort till Focus och köpt livsvikta saker som till exempel vit miso och brittiska svartpepparchips, tittat på film, tänt ljus i öppna spisen och långkokat ramenbuljong som blev helt fantastiskt god. Den här veckans middagar finns sammanfattade nedan, precis som vanligt. Hoppas att ni har haft en riktigt fin helg och att ni får en fin kommande vecka.

I måndags åt vi Änglamarks färdiga tomatsoppa som vi toppade med pasta, mozzarella och färsk basilika. Till soppan åt vi pizzabullar som vi hade i frysen.

I tisdags åt vi tacos, den helt vanliga varianten med kryddad sojafärs, alla möjliga grönsaker, salsa, gräddfil, riven ost och picklade jalapenos. Lite hot sauce på det också, såklart.

I onsdags var det MBT! Mitt bidrag var dubbelpanerade och friterade gröna tomater med vitlöks- och pecorinosås. De andra hade allt från brysselkåls- och tofusallad till foccacia, grapesallad med rostade hasselnötter till knäckebröd, päronpaj och äpplepaj.

I torsdags kom vänner över på bubbelprovning och till det åt de andra räkor med baguette och ailoi. Jag åt små fina rårakor med smetana, rödlök, tångrom och dill.

I fredags åt vi pizza.

I lördags åt vi en ramenbuljong som fick puttra under dagen, och den toppade vi med sobanudlar, shiitakesvamp, krispig tofu, böngroddar och sesamfrön. Till maten drack vi riesling (Deep Roots, en favorit till asiatisk mat).

Idag är det söndag och ikväll ska vi äta thaicos! Tortillabröd toppade med sojafärs, vitkål, gurka, morötter, salladslök, srirachamajonnäs, rostad lök och krossade jordnötter.