Den här veckan har vi dammat av en gammal klassiker (raggmunkar!) och vi har betat av den gigantiska påsen med kantareller vi fick av våra grannar. Vi har också träffat vänner vi inte har sett på en mindre evighet och dessutom blivit bjudna på en helt fantastisk födelsedagsmiddag hos våra andra vänner som bor några kvarter bort i Vasastan. Fin avslutning på en bra vecka! Vad vi har ätit finns sammanfattat nedan, som vanligt.

I måndags gjorde vi en tofu cashew som vi åt med ris.

I tisdags åt vi en texmexgratäng med lite av varje – sojafärs, purjolök, svarta bönor, färsk jalapeno, grön paprika och majs, bland annat. Det hela toppade vi med en blandning av ägg, riven cheddar och crème fraicheHot sauce till det, såklart.

I onsdags gjorde Calle raggmunkar som vi åt med rårörda lingon och en spetskålssallad med marinerade kikärtor. De andra hade även bacon till.

I torsdags åt vi smörstekt kantarelltoast till förrätt, och en ljuvlig cacio e pepe till varmrätt. Pinot från Washington State till det.

I fredags åt vi pizza.

I lördags bjöd vänner på födelsedagsmiddag och vi åt thaicos. Alltså helt ohanterbart gott! Kryddad quornfärs med typ salladslök, gurka, vitkål, groddar, färsk koriander och rostad lök, toppat med srirachamanonnäs. Det hela åt vi i tortillabröd.

Idag är det söndag och till middag har vi ätit falafel.