Det är lika bra att vi fortsätter på kantarellspåret. Förra helgen åt vi ju som bekant den här goda kantarellpastan, och de kantareller som inte åkte ner i såsen syltade jag. Jag tycker om det mesta som är syltat, och kantareller är knappast något undantag. Superfint tillbehör till det mesta som är lite höstigt, typ någon gryta eller pannbiffar eller åh, kanske till vegobullar i en gräddig sås med lingon och enbär? Det ska jag laga så fort det blir lite kallare ute.

Just det här receptet kommer från SVT, och den enda ändringen jag har gjort är att använda svartpepparkorn istället för vitpepparkorn.

Syltade kantareller

1 burk

0,5 dl ättika (10 procent)

1 dl socker

2 dl vatten

4 st svartpepparkorn

2 lagerblad

300 g rensade kantareller

Koka ihop lagen, tillsätt kantareller och koka i 10 minuter. Ta upp kantarellerna och lägg i väl rengjorda glasburkar. Koka upp lagen igen, skumme noga och sila över kantarellerna så att det blir helt täckta. Låt svalna en stund och förvara sedan i kylskåp.