Vi har en lugn första vecka efter semestern. Sigge smygstartade på föris idag och imorgon börjar Clara i förskoleklass. Helt nya vänner, helt nya pedagoger. Det fixar vår coola, lugna och modiga flicka alldeles galant såklart. Mamman däremot – inte så cool. Eller lugn. Eller modig heller, för den delen. Tänk om hon inte trivs? Tänk om hon inte hittar bra kompisar? Nä, nu får jag sluta. Det löser sig alltid. (Väl?)

(JA DET GÖR DET). Nu ska jag packa skolväskan och slänga ihop en filmjölkslimpa, men först – recept på en vansinnigt god pestoliknande historia med gröna ärtor. Min syster bjöd på den här när vi firade hennes födelsedag och jag åt ORIMLIGT mycket kan jag meddela.

Ärtpesto

1 stor burk

300 g gröna, tinade ärtor

1,5 dl solrosfrön

1 liten vitlöksklyfta

50 g prästost

1 liten citron, skalet

1 dl olivolja

2 msk vatten

salt, nymald svartpeppar

Tina ärtorna i varmt vatten. Hetta upp en panna med en skvätt olja och rosta solrosfröna så att de får lite yta. Riv ner en vitlöksklyfta mot slutet som får fräsa med en liten stund. Blanda solrosfrön, vitlök, ärtor och riven ost i en mixer. Kör ihop och blanda sedan försiktigt ner olivolja och vatten. Smaka av med citronzest, salt och peppar.