Vi ska snart förbereda middag och packa in oss i båten men först – veckans middagar sammanfattade, såklart. Hoppas att ni har haft en fin helg! Vi hörs snart igen, vänner.

I måndags åt vi en potatis- och blomkålssallad med ärtpesto, kronärtskocka och tomater. De andra grillade flankstek till och jag portabellosvamp som jag toppade med parmesan. Till det drack vi en Rioja från 2005 som Bibbi haft i vår vinkällare ett, eh, tag.

I tisdags var vi hos vänner på middag. Till förrätt bjöds det på en vegetarisk ceviche (med ordentligt med chilihetta – supergott), till varmrätt åt vi pasta med pesto, parmesan och semitorkade tomater och till efterrätt hade jag med mig en key lime pie.

I onsdags åt vi råstekt potatis med purjolök och till det hade de andra kotletter och jag åt broccolibiffar. Till det hade vi även färskost med vitlök och örter.

I torsdags slirade vi in upp uppfarten lagom till middagstid efter en heldag på havet. Vi slängde ihop en cesarsallad som vi toppade med extra mycket dressing och krutonger. Till efterrätt åt vi mögelost och drack eiswein.

I fredags åt vi pizza.

I lördags gjorde vi hamburgare som vi toppade med ost, jalapenomajonnäs, grönsaker och jalapenomarmelad. Till burgarna friterade vi pommes.

Idag är det söndag och ikväll drar vi ut med båten och äter middag på någon klippa i Stigfjorden. Vad vi tar med oss är något oklart, antagligen skaldjur till Calle och västerbottenpaj till mig.