Vi är tillbaka på landet efter några dagar i Skåne och planerna för resterande del av semestern är… typ ingenting alls. Veckan som har gått har bjudit på en hel del gott, som till exempel grillspett med oumph och grillad pizza. Kolla in baklängesmatsedeln nedan!

I måndags var jag i stan för att gå på yoga så efter en snabb sväng på stan köpte jag med mig mat från Saluhallen – pita fyllt med grillad aubergine, grönsaker, fetaost och valnötter. (Efterrätt när jag kom hem? En stor bit Beaufort,  haha).

I tisdags kom vi ner till Skåne och mamma och pappa bjöd på hamburgare i briochebröd som vi toppade med allt det vanliga – melted cheddar, gurka, tomat och sallad. Pommes som vi dippade i BBQ-sås hade vi som tillbehör.

I onsdags åt vi marinerade grillspett med zucchini, lök och oumph. Som tillbehör hade vi en sallad med cantaloupemelon, tomater, basilika och mozzarella.

I torsdags gjorde vi biffar med zucchini, soltorkade tomater och fetaost som vi åt med ugnsrostad potatis och tzatziki.

I fredags åt vi pizza.

I lördags var vi på kalas hos min syster hon hon bjöd på en jättebuffé med bland annat ostar och tomatchutney, kallskuret och potatisgratäng, ärtpesto, sallad med vattenmelon och feta, bröd och fröknäcke. Till efterrätt åt vi en glass på mascarpone, grädde och lemon curd, och så var det tårta förstås.

Idag är det söndag och ikväll ska vi äta pappas (vegetariska) kåldolmar som han skickade med oss när vi åkte hem igår. De ska vi äta med skysås, kokt potatis och rårörda lingon.