När jag ändå är inne i blåbärsträsket är det lika bra att skriva ner det här receptet på den magiskt goda blåbärs- och grapefruktsmarmeladen jag gjorde för ett tag sedan. Jag äter ju ytterst sällan marmelad eftersom det ofta är lite för sött för min smak, men den här varianten med blåbär och grapefrukt är banne mig en riktig höjdare. Receptet har jag haft sparat i min telefon sedan typ 2018 och kommer även det från Allt om Mat.

De här nattjästa frallorna, en skiva god ost och en klick av den här marmeladen. Kanske sommarens bästa frukost, faktiskt!

Blåbärs- och grapefruktsmarmelad

600 g

1 röd grapefrukt

250 g blåbär

0,5 dl vatten

300 g syltsocker

Skölj grapen i ljummet vatten, skala det yttersta av skalet och skär sedan bort det vita. Strimla de tunna skalen fint och skär ut hinnfria klyftor av frukten. Dela klyftorna i mindre bitar. Lägg skal, saft och fruktkött i en kastrull. Blanda ner blåbär och vatten och låt koka upp. Sjud i ungefär 5 minuter. Rör ner sockret och koka marmeladen i ytterligare 5 minuter. Häll upp på väl rengjorda burkar.