Vår första semestervecka har varit fin. Lugna dagar, båttur, besök från familj och en och annan drink. I matväg har vi ätit en hel del gott och veckans middagar är samlade nedan, som vanligt. Hoppas att ni har haft en fin vecka, vänner! Vi hörs!

I måndags bjöds vi på en riktig pangmiddag eftersom en av våra bästa vänner fyllde 40 år. Burrata med hallon, rostade korianderfrön och olivolja till förrätt (och det här vinet till det), grillad rotselleri med yuzuhollandaise och rostade hasselnötter efter det, svamppasta med massor av svartpeppar till huvudrätt och tiramisù till efterrätt. Rullade hem (tur att vi bor grannar här på landet haha).

I tisdags gjorde vi tabbouleh som vi åt med biffar med ajvar och mozzarella. Till efterrätt åt vi tiramisùrester (stackars oss…)

I onsdags var vi ute med båten hela dagen och kom hem lagom tills det var dags för middag. Det blev enklast möjligast – spaghetti med vitlök, chili, persilja och olivolja, toppad med parmesan.

I torsdags grillade vi nachos som vi toppade med pulled oumph och cheddar. Som tillbehör hade vi guacamole, salsa molcajete och grillad majs med limesmör.

I fredags åt vi pizza.

I lördags var mina syskon med familjer på besök och vi bjöd på pulled pork som fick gå i ugnen nästan hela dagen. Förutom pulled pork bjöd vi även på ett gäng tilbehör – mjuka tortillabröd, picklad rödlök, salsa molcajete, gräddfil och svarta bönor.

Idag är det söndag och till middag har vi ätit chilihalloumi och paprika som vi stekte och kryddade med Santa Marias halloumikrydda. Till det hade vi en mangosalsa, grönsaker och gräddfil och det hela åt vi i mjuka tortillabröd.