Den sista veckan innan semestern har bjudit på en hel del goda middagar, och dessutom har jag gjort glass – två gånger. Nu ser vi fram emot fyra veckors semester tillsammans innan verkligheten drar igång igen. Men hörni – baklängesmatsedeln finns sammanfattad här nedan. Hoppas att ni har haft en fin vecka! Vi hörs!

I måndags grillade vi burgare! De här vegetariska till mig och Ester, högrevsburgare till de andra. Toppade gjorde vi med det vanliga – ost, inlagd gurka, majonnäs och grönsaker, och som tillbehör hade vi friterade pommes och dippa.

I tisdags åt vi en ljummen asiatisk sallad med bland annat pak choi, morötter, lök och tofu. Salladen toppade vi med salladslök, salta jordnötter och färsk koriander.

I onsdags åkte jag till stan för att träna yoga så middag köpte jag med mig på vägen – en sub med grönsaker och chipotlesås.

I torsdags åt vi steamed buns som vi fyllde med hoisinglaserad tofu, sesammarinerade morötter, picklad rödlök, färsk koriander, kimchigurka och salta jordnötter.

I fredags firade vi in semestern med pizza. Till efterrätt åt vi glass som vi smaksatt med citron och honung.

I lördags grillade vi paprika, lök och zucchini som vi åt i vetetortillas och toppade med grillad ananassalsafriterad avokado, chilimajonnäs, picklad rödlök och svarta bönor. 

Idag är det söndag och ikväll ska vi äta risoni med gremolata och getost. Till efterrätt ska vi äta glass som vi smaksatt med mynta och lime.